Powerbank Alacaklara Tavsiyeler!

Powerbank kapasiteleri gitikçe artıyor, 1200 mAh, 2500 mAh derken ben 50000 mAh ‘i gördüm. Ama ne hikmetse fiyatlar düşme eğiliminde, kaliteyi bu fiyatlara almak mı, bence şüphelerin yoğunlaştığı yer burası olmalı.

Sahte Kapasite Bilgileri

Bir çok üretici (sahtekarlar) 2200 mAh kapasite değerine sahip bir ürünü, gözünü bile kırpmadan 3200 mAh olarak gösterip piyasaya sunmaktadır, sunmuştur bile. Şimdi geçenlerde bir arkadaşım Çin’den getirdiği bir ürünün hafifliği ile ilgili konuşup duruyordu, ürün 30000 amper, ve ister inanın ister inanmayın,  ortalama bir cep telefonundan daha ağır değil. İlginç değil mi ? 30000 amper bir güç ünitesinin bu kadar hafif olmasının bir nedeni olabilir o da sahtekar üreticinin ürünün içinde yaptığı değişiklikler ve sahte kapasite bilgilendirmesi. Ha peki ürünün tabiri caizse eşşek gibi ağır olması ürünle ilgili şüpheleri ortadan kaldırır mı? Alın size bir resim, piyasada dolaşıp duruyor, bakın bakalım şüpheli bir durum var mı?

Sahtekarlıkta insanlığın aldığı yola güzel bir örnek !

Taşınabilir güç bankalarında yüksek kapasiteleri sağlamak için genellikle li-polimer veya li-ion piller (cells) kullanılır. Yukarıdaki resimde de fark etmek çok zor olmasa gerek, üretici ağırlığı artırmak için tek bir pilin yanına küçük kum torbaları koymuş. Şimdi yukarıda söylediğim şeyi tekrarlıyorum, eğer bir ürün olaması gerektiğinden çok çok hafif ise üretici büyük  ihtimalle içindeki pillerin bir çoğunu ortadan kaldırmıştır. Yorumu size bırakıyorum .

Düşük kaliteli, markası belli olmayan özellikle de Çin malı ürünlerin başarısız piller kullandığı konusunda artık hiç şüphe yok, bu da şu anlama geliyor aldığınız 30000 mAh’lik bir ürün 3000 mAh’lik bir cep telefonunu tam kapasite şarj edemeyecektir, bırakın şarj etmeyi içindeki enerjiyi bile doğru dürüst saklayamayabilir. Şimdi sizlere bir resim daha göstermek istiyorum, bu resimde de gördüğünüz üzere üretici, pil diziminde farklı bir yol izlemiş, pillerin her biri birbirinden bağımsız.

Evinizdeki saate bile aynı paketten çıkmış, aynı marka pilleri takın !

Pil üreticileri, birbiriyle aynı marka olmayan, aynı seriden olmayan ürünlerin yan yana kullanılmasını kesinlikle tavsiye etmiyorken, sizce de bu resimde bir aldatmaca yok mu?

Powerbank Patlama Riski

Bugün hemen hemen bütün modern taşınabilir cihazlar, güç kaynağı olarak Li-polymer ( lityum polimer) pil kullanıyor, piyasada gezinen ucuz ve kalitesi soru işareti ürünler ise silindirik veya prizmatik Li-Ion (lityum ion) pil kullanmaktadır. Bu pillerde ortak olan sıkıntı ise uzun süre şarjda takılı kaldıktan sonra aşırı ısınmaları. Şimdi yüksek kalitedeki ürünlerin devrelerinin  üzerinde aşırı şarj yüklemesini önlemek için bir sistem mevcuttur, yani demek istediğim bu ürünlerde şarj %100 olduğunda akım kesilir. Diğer kalitesiz ürünlerde ise bu sistem olsa bile, sistemin yanlış çalışma olasılığı diğer ürünlere göre çok daha fazladır. Şimdi şarj olması gereken elektronik aletleri tam uyumadan önce şarja takmayı seven bir millet olduğumuzu göz önünde bulundurursak,  olası riskleri göz önünde bulundurmamız lehimize olacaktır. İnternette biraz araştırma yapın onlarca patlayan cep telefonu, taşınabilir şarj aleti ve dizüstü bilgisayar hikayeleri önünüze gelecektir.

Taşınabilir Şarj Aleti (ünitesi) almak istiyorum, ne yapmalıyım?

  • Bir ürün özellikleri göz önünde bulundurulduğunda mucizevi bir şekilde ucuz ise uzak durun. Taşınabilir şarj aletlerinin ortalama fiyatlarını internetten iyice araştırın.
  • Mümkün mertebe iyi bilinen markaların ürünlerine yönelir.
  • İnternette almak istediğiniz ürünle ilgili ciddi bir araştırma yapın ve kullanıcı yorumlarını mutlaka gözden geçirin.
  • Taşınabiliri pilli şarj cihazınızı gece yatmadan önce şarj etmiş olun, aleti şarjda unutmayın.
  • Taşınabilir şarj aletlerinin asıl amacından sapmayın, ihtiyacınız kadar amper genişliğine sahip ürünler alın. Telefonu 3200 amper olan birisinin elindeki 50000mAh’lik bir ürün fanteziden öteye geçmez, yukarıda bahsettiğimiz riskleri düşürmek adına daha düşük kapasiteli, kaliteli ürünlere yönelin.
  • Kişisel yorumun, taşınabilir şarj aleti (powerbank) denildiğinde aklıma ilk başta Sony, sonra Apple ve üçüncü olarak da Samsung geliyor.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

REKLAM ENGELLEYICI

Reklamları Engelleyici kullandığınızı tespit ettik. Lütfen bu reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bize destek olun.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock