Cemevlerinin elektrik faturası için çözüm bulundu! İşte masadaki formül

Haber7/ Fuat Öner

Ocak ayında elektrik faturalarına gelen zam sonrası, gelen yüksek fatura bedellerinden dolayı Alevi Dernekleri Federasyonu ve Garip Dede Dergâhı Vakfı Başkanı Celal Fırat, açıklama yaparak, faturaları ödememe kararı aldıklarını duyurmuştu.



Cemevlerinden gelen çağrı sonrası harekete geçen hükümet,  mevcut düzenlemede ‘ticarethane’ olarak geçen ve bu yüzden daha yüksek zamdan daha çok etkilenen Cem evleri için masaya çok önemli bir formül getirdi.

CEM EVLERİNE HANE TARİFESİ

Haber7’nin hükümet kaynaklarından edindiği bilgiye göre; Cemevlerine gelen yüksek faturalarının önüne geçmek için mevcut düzenlemede ‘ticarethane’ olarak geçen Cem evleri elektriği ‘hane’ tarifesinden kullanacak.


ELEKTRİK FATURALARINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ OLACAK

Cemevleri için düşünülen bu formülün hızlıca hayata geçirilmesi için çalışmaları sürdürdüklerini belirten kaynaklar, Cemevleri için ‘hane’ düzenlemesiyle beraber elektrik faturalarında yüzde 50’yi bulan indirimler geleceğini belirtti.

 

KAYNAK: HABER7
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

REKLAM ENGELLEYICI

Reklamları Engelleyici kullandığınızı tespit ettik. Lütfen bu reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bize destek olun.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO